Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@14:17:43 GMT

ویژه برنامه «راهبران معرفت» در فرهنگسرای مهر برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۷۴۱۰۹

ویژه برنامه «راهبران معرفت» در فرهنگسرای مهر برگزار شد

در قالب ویژه‌برنامه «راهبران معرفت» در سالن اجتماعات فرهنگسرای مهر از معلمان مدارس منطقه ۱۹ تقدیر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۹ در این برنامه کارگاه تخصصی «توسعه سواد خواندن» ضمن معرفی کتاب‌های «لذت خواندن» با حضور مرتضی مجدفر و مینو طاهری مولفین این کتاب برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کارگاه آموزشی معلمین ۶۰ مدرسه ابتدایی منطقه ۱۹ حضور داشتند.

معلمان نور و زلالی را بر جامعه القا می کنند

سعید رنجبریان، مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۹ و رییس فرهنگسرای مهر در این برنامه زحمات و تلاش معلمان در حیطه آموزش و پرورش را به آب زلالی تشبیه کرد و گفت: این آب زلال با شمع وجود معلمان اطراف را روشن کرده و نور و زلالی را برجامعه القاء می کند. او لازمه تحول در جامعه را تلاش و زحمات معلم‌ها دانست و گفت: لازمه تحول در جامعه تعلیم و تربیت است و این وظیفه خطیر برعهده معلمین است. او با بیان اینکه کشورمان در مرحله گذار به سمت مدرنیته است، گفت: لازمه رشد و پیشرفت در جامعه با حفظ ارزش‌های دینی و اسلامی تعلیم و تربیت صحیح است و این مهم برعهده معلم‌هاست.

وی معلم‌ها را سرمایه‌های اجتماعی دانست که تبعیت خانواده‌ها از گفته‌هایشان می‌تواند سبب ایجاد تحول در جامعه شود. او در بخشی از صحبت‌هایش به بیان خاطره ای از شهید رجایی پرداخت و گفت: شهید رجایی یک معلم انقلابی بود که همواره منافع جامعه را بر منافع خود مقدم می دانست و ضمن اثرگذاری و مخاطب محوری وظیفه خطیر تعلیم و تربیت را پیش می برد. رییس فرهنگسرای مهر گفت: انقلاب ما ماحصل آرمان‌های افرادی چون شهید مطهری، شهید بهشتی، دکتر مفتح و شهید رجایی است. رنجبریان ادامه داد: این الگوهای آرمانی از دنیا و جان خود گذشتند و برای ایده و آرمان بزرگ فداکاری کردند. رنجبریان اظهار امیدواری کرد تا بتوان از آرمان‌ها و دستاوردهای ارزشمند معلمین شهید به ویژه شهید مطهری دفاع کرد.

لزوم توسعه سواد خواندن از طریق مدارس

ناصر کوهستانی، رییس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۹ تهران نیز در این مراسم به اهمیت توسعه سواد خواندن در مدارس تاکید کرد و گفت: خواندن برای دانش آموزان باید لذت بخش باشد و معلمین نباید تنها به کتاب‌های درسی کفایت کنند. او گفت: معرفی داستان‌های مناسب و ادبی در مدارس به دانش آموزان و تحریک حس کنجکاوی دانش آموزان در کنار ایجاد لحظات لذت بخش سبب شیرین شدن خواندن برای دانش آموز خواهد شد که نتیجه آن به توسعه سواد خواندن خواهد انجامید.

در ادامه این برنامه کارگاه تخصصی «توسعه سواد خواندن» برگزار شد. این بخش با حضور مرتضی مجدفر؛ پژوهشگر و مولف کتاب‌های تعلیم و تربیت و مجموعه کتاب‌های " لذت خواندن" و مینو طاهری؛ دیگر مولف مجموعه کتاب‌های «لذت خواندن» برگزار شد.

مرتضی مجدفر در معرفی مجموعه کتاب‌های لذت خواندن گفت: این مجموعه ۵ جلدی شامل کتاب‌های لذت خواندن، شور شادی- لذت خواندن، شور بازی - لذت خواندن، شور جست‌وجو - لذت خواندن، شوق گفت‌وگو و لذت خواندن، شوق تغییر است. مولف مجموعه کتاب‌های " لذت خواندن" ادامه داد: این مجموعه کتاب‌ها به دنبال توسعه‌ی سواد خواندن با بهره مندی از تمرین‌ها، فعالیت‌ها، بازی‌ها و پژوهش‌های خلاقیت‌محور مبتنی بر متون مطالعاتی- ادبی و طراحی شده برمبنای مطالعات پرلز است. او گفت: یادگیری مهارت خواندن، کلید یادگیری همه‌ی یادگیری‌هاست. مرتضی مجدفر ادامه داد: مجموعه‌ی ۵ جلدی «لذت خواندن» کتاب‌هایی است شامل داستان‌ها، مطالب خواندنی و تمریناتی که با در نظر گرفتن بخش‌هایی از برنامه‌ی درسی دانش‌آموزان تدوین شده و به دنبال توسعه‌ی سواد خواندن، ایجاد تعامل بین خواننده و متن و ایجاد درک و فهم بر اساس محتوای خوانده شده، متناسب با ویژگی‌های خواننده است. به گفته مجدفر این کتاب‌ها دارای تمرین‌ها، فعالیت‌ها، بازی‌ها و پژوهش‌های خلاقیت‌محوری است که با در نظر گرفتن ویژگی‌های خاص دانش‌آموزان و بر اساس متون مطالعاتی – ادبی (داستان‌ها و قطعه‌های خواندنی) و مبتنی بر مطالعات جهانی پرلز تدوین شده‌اند. او توضیح داد: آن‌چه از دید پرلز و انجمن بین المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی مهم تلقی می‌شود، پایدار ماندن عنصر لذت و سرگرمی در خواندن است؛ یعنی همان عنصری که ما با تأکید بر آن، عنوان مجموعه‌ی خود را «لذت خواندن» گذاشته‌ایم. این که کودکان از متنی که صرفاً برای امتحان خوانده می‌شود، لذت نمی‌برند، آشکار کننده‌ی همین نکته است که هرگاه عنصر لذت از خواندن حذف شود، متعاقب آن نافهمی و گریز کودکان و نوجوانان از مطالعه را در پی خواهد داشت. این مولف کتاب‌های حوزه تعلیم و تربیت در معرفی ساختار مجموعه کتاب‌های " لذت خواندن" توضیح داد: بعد از هر داستان یا متن خواندنی و اطلاعاتی، ۶ بخش شامل ۳ پرسش آغازین، فکر کنید، پاسخ دهید، پژوهش کنید، جست‌وجو کنید، نقشه بکشید، بارنمایی لایه‌ها و ابعاد گوناگون داستان را از لحاظ مکان و زمان وقوع، و حوادث و شخصیت‌ها و بیشتر انجام دهید وجود دارد. مرتضی مجدفر در بخشی از صحبت‌های خود تاکید کرد: همواره به فعالیت‌های ادبی و هنری فرزندان خود، مانند کتاب خواندن، داستان گفتن، سرود خواندن، بازی کردن خلاق و مواردی از این دست، ارزش بگذارید. او ادامه داد: وجود کتاب‌های مناسب سن فرزندان خود در خانه و مدرسه و نیز در سبد خرید خانواده را جدی بگیرید.

کتابخانه‌ها سبب ایجاد فرصت برای لذت بردن از خواندن خواهد شد

مرتضی مجدفر در بخشی دیگر از صحبت‌های خود نقش کتابخانه‌های فعال موجود در منزل، کلاس و مدرسه را در توسعه‌ی سواد خواندن ارزشمند دانست و گفت: کتابخانه‌ها سبب ایجاد فرصت برای لذت بردن از خواندن خواهد شد. او گفت: اگر چه در نتایج حاصل از آزمون‌های پرلز، مشخص شده نیمی از دانش‌آموزان موفق، در خانواده‌ها و مدارسی بوده‌اند که از امکانات آن چنان گسترده‌ی کتابخانه‌ای برخوردار نبوده‌اند، با این وجود، بین عدم کمبود منابع و متوسط عملکرد خواندن همبستگی مثبت دیده شده است.

اجازه دهید بچه‌ها خود کتاب‌های مورد علاقه اشان را پیدا کنند

همچنین مینو طاهری دیگر نویسنده مجموعه کتاب‌های " لذت خواندن" گفت: مطالعه‌ی والدین و معلمان، در علاقه‌مندی کودکان و نوجوانان به مطالعه مؤثر خواهد بود. وقتی فرزند یا دانش‌آموز ما هیچ گاه کتابی در دست ما نمی‌بیند و هیچ موقع از ما گفت‌وگویی درباره‌ی کتابی نمی‌شنود، توصیه‌ی ما به او برای کتاب‌خوانی بی‌فایده خواهد بود. او گفت: در نظر داشته باشید که کتاب و متون خواندنی، همیشه کتاب‌های آموزشی، درسی و کمک درسی نیستند، و علاوه بر بسیاری از این دسته کتاب‌ها که بیشتر از سر اجبار و برای کسب نمره خوانده می‌شوند، ۳ دسته متون، شامل کتاب داستان، متون اطلاعاتی(مجله، کاتالوگ، دستورالعمل) و سرگرمی با برتری قابل تفوق متون داستانی، در میان کودکان و نوجوانان طرفداران بیشتری دارد. از این رو معلمان و خانواده‌ها در نظر داشته باشند که اگر همین کتابی که در دست شما و فرزندتان است، به ابزاری برای امتحان‌گیری و نمره‌گذاری تبدیل شود، اثربخشی خود را از دست داده و به جای لذت‌بخشی، به ذلت‌بخشی تبدیل خواهد شد. طاهری توضیح داد: از جمله نکاتی که لازم است توسط معلمان مورد توجه قرار گیرد و در ادامه به وسیله‌ی خانواده‌ها استمرار یابد، حرکت به سمت روش‌های تدریس فعال و مبتنی بر فعالیت‌های همیارانه و مشارکتی دانش‌آموزان است. در این نوع از روش‌های تدریس، خواندن و نیز بهره‌برداری از متون خواندنی مناسب به شدت توصیه می‌شود. او خاطرنشان کرد: روی مهارت شناختن کتاب‌های خوب، ناشران برتر، نویسندگان و مترجمان شناخته شده و تأثیرگذار، تصویرگران و نقاشان صاحب سبک و قدرتمند در حوزه‌ی ادبیات کودک و نوجوان با فرزندان و دانش‌آموزان خود کار کنید. این مهارت باید آن چنان گسترش یابد که فرزند و دانش‌آموز شما، به راحتی کتاب خوب را از کتاب نامناسب تشخیص دهد. بدیهی است شناساندن نهادهای معتبر و مراکزی که در زمینه‌ی معرفی کتاب‌های مناسب کار می‌کنند، خود در این زمینه مؤثر خواهد بود. او ادامه داد: اگر دانش‌آموزان یا فرزندان شما، از انجام برخی از تمرینات و فعالیت‌های ذکر شده در این کتاب طفره می‌روند یا ابراز می‌کنند که آن‌ها را دوست ندارند، از هر گونه اجبار و فشار آوردن به آن‌ها خودداری کنید و اجازه دهید علاقه‌مندی به خواندن، ابتدا از طریق داستان‌ها و متون اطلاعاتی و سپس از راه انجام تمرین‌ها و فعالیت‌های مندرج در پایان داستان‌ها و متون اطلاعاتی شکل گیرد. در نظر داشته باشید در این میان، اعطا یا قرار دادن محرک‌های مادی و تشویق‌های بیرونی، نه تنها کار را بهبود نخواهد داد، بلکه در بی‌علاقه‌تر شدن تدریجی کودکان و نوجوانان به خواندن مؤثر خواهد بود.

در ادامه این مراسم موسیقی سنتی ایران نواخته شد و گروه موسیقی سنتی ماهور با دف و نی هنرنمایی کردند. در ادامه اهدای جوایز برگزیدگان مسابقه خاطرنویسی ویژه معلمین روستاهای اطراف تهران انجام شد و تمامی معلمان شرکت کننده در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۷۴۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد

همزمان با هفته عقیدتی سیاسی در سپاه برنامه‌های پاسداشت مقام معلمان، مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم،‌ در آستانه سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری، بزرگ معلم انقلاب اسلامی و روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی، ویژه برنامه های تجلیل از معلمان، مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه و سراسر این نیرو برگزار شد.

 این مراسم که با حضور جمع زیادی از فرماندهان و رزمندگان ستاد فرماندهی نیرو در تهران و با ویژه برنامه تقدیر از فعالان و مروجان علوم و معارف دینی و عقیدتی سیاسی در بخش اساتید، مربیان و مدیران همراه بود به صورت زنده در اجتماع سراسری رده‌های نیروی زمینی سپاه پخش شد.

حجت الاسلام ابراهیم گنجعلی معاون عقیدتی سیاسی نیروی زمینی سپاه در آغاز این مراسم با اشاره به حجم نیرو و گستردگی جغرافیای مأموریتی نیروی زمینی سپاه، اجرای برنامه‌های تحکیم و ارتقای بصیرت و علوم و معارف دینی و عقیدتی سیاسی در این نیرو را به لحاظ ابعاد کیفی و کمی بی نظیر توصیف کرد.

معاون عقیدتی سیاسی نیروی زمینی سپاه اعزام بیش از 3000 روحانی به یگان های مرزی، مشاوره چهره به چهره، کلاس های قرآنی، پاسخ به پرسش ها و ابهامات شرعی، دینی، سیاسی و عقیدتی، برگزاری دوره های تربیت و تعالی، کلاس های تفسیر و اخلاق، آموزش سربازان در دوره های آموزشی، اجرای دوره های ویژه بسیجیان طرح امنیت را بخشی از فعالیت های جاری عنوان نمود که این روند رابطه مستقیمی با تقویت توانمندی معنوی، بصیرتی و اعتقادی نیروی زمینی و در نتیجه تقویت نیروی انسانی و ابعاد کیفی و کمی مأموریتها داشته است.

حجه الاسلام گنجعلی اهتمام به امور قرآنی از جمله برگزاری با کیفیت مسابقات قرآن، محافل انس با قرآن، برگزاری کارگاه‌های توانمند سازی ویژه چهره‌های قرآنی و اهتمام به حفظ قرآن را از دیگر برنامه های نیروی زمینی سپاه عنوان کردند که به همت معاونت روابط عمومی و تبلیغات با حمایت فرماندهان و مسئولین این نیرو در قالب  قرارگاه قرآنی اجرا می گردد.

آیت‌الله سید صمصام الدین قوامی از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در این مراسم، نیروی زمینی سپاه را در اجرای برنامه های معنوی و بصیرت افزایی از رده های برتر سپاه خواند و گفت: برنامه های قرآن محور و قرآن بنیان این نیرو برکات بسیار ارزشمندی را به دنبال داشته است.

وی افزود: فرماندهان سپاه و رزمندگان سپاه سلمانی و سلیمانی و وعده خدا هستند و در دفاع از اسلام درنگ نکرده و نمی کنند و از این رو ملایک به آنان فخر و مباهات می کنند.

قوامی با اشاره به فاصله گرفتن بخشی از اعضای جامعه بشری از آموزه های ناب دینی و الهی خاطر نشان کرد: تمدنی که اساس آن بر قتل و غصب است، ماندنی نیست.

وی با اشاره به رابطه عقیده در تار و پود زندگی خاطر نشان کرد: عقیده ای که در زندگی و نظام و جنگ و صلح و معاشرت و اقتصاد و فرهنگ جریان نداشته و تأثیری نداشته باشد، این فایده ای ندارد.

در پایان این آیین و با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضایی مسئول نمایندگی ولی فقیه و سردار نوری جانشین نیروی زمینی سپاه، با لوح تقدیر و اهدای جوایزی از تعدد 140 نفر از فرماندهان، مدیران و مسئولان، اساتید، معلمان و مربیانی که در اجرای برنامه های عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه نقش و تأثیر ویژه داشته اند، تجلیل و تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد
  • اجرای ۶۴ برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی شهرستان زهک
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • کسب علم با معرفت همراه باشد
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • برنامه‌های شاد ویژه «دهه کرامت» در استان سمنان برگزار شود
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • دوره آموزشی مدیریت مصرف آب ویژه دانش‌آموزان در سنندج برگزار شد